Pieredzējušas saimnieces zina, ka, ja ledusskapī parādās nepatīkama smaka, tur jāievieto cukurs

Dažkārt var rasties situācija, kad, atverot ledusskapi, jūtama nepatīkama smaka. Protams, labākais veids, kā atrisināt problēmu, ir rūpīgi nomazgāt ledusskapja nodalījumu. Bet, ja mazgāšanai nav laika vispār vai smarža saglabājas arī pēc plauktu mazgāšanas, tev nekas cits neatliek, kā atbrīvoties no smaržas ledusskapī ar tautas metodēm un improvizētiem līdzekļiem.

Šodien pastāstīsim, kā to izdarīt.

Kā atbrīvoties no smakas ledusskapī

Lai novērstu smakas ledusskapī, varat izmantot dažādus produktus.

Etiķis. Pietiek atšķaidīt 1-2 ēdamkarotes etiķa litrā ūdens un noslaucīt ledusskapi ar šo šķīdumu. Izvēdiniet kameru un ļaujiet tai nožūt. Nevēlamie aromāti pazudīs kopā ar etiķa smaržu.

Soda. Uz 1 litru ūdens pievienojiet 2 ēdamkarotes parastās cepamās sodas. Un pēc tam nomazgājiet ledusskapja iekšpusi ar sagatavoto šķīdumu. Slikta smaka pazudīs. Sodu var uzbērt uz apakštasītes vai krūzē (glāzē) un likt uz plaukta ledusskapī. Pulveris lieliski absorbē visas svešās smakas. Apakštases saturs jāmaina vismaz reizi mēnesī.

Lasi arī: Gatavo kā Gordons Remzijs: viegla lēcu salātu recepte no slavenā šefpavāra

Cukurs. Nē, mazgāt ledusskapi ar cukuru nav tā vērts! Pietiek iebērt cukuru atvērtā traukā (stikla vai keramikas) un nolikt ledusskapī uz plaukta. Cukurs absorbēs gan lieko mitrumu, gan nepatīkamās smakas, kas atrodas kameras iekšpusē. Ik pa laikam būs jānomaina cukurs, jo tas kļūs maksimāli samitrināts.

Citrons. Uzpiliniet citronu sulu uz tīra virtuves sūkļa un noslaukiet ar to kameras iekšpusi. Citrona aromāts izspiedīs visas nevajadzīgās smakas. Tas lieliski iznīcina zivju, gaļas un zāļu smaržu.

Rīsi. Atbrīvoties no nepatīkamās smakas ledusskapī var arī ar rīsiem. Graudus ieber krūzītē vai auduma maisiņā un liek stūrī uz ledusskapja plaukta. Rīsi absorbēs smaržu kameras iekšpusē. Rīsi periodiski jānomaina.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment